Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-hjälten Myhrer körde ur direkt i Slovenien – Hirscher säkrade femte titeln

OS-guldmedaljören André Myhrer är tillbaka i vardagen.
Och veteranen hade ingen rolig lördag i slovenska Kranjska Gora.
Alla tre svenskar körde ur i förstaåket när österrikaren Marcel Hirscher vann överlägset.

Varken André Myhrer, Matts Olsson eller Kristoffer Jakobsen nådde några framgångar i dagens storslalom i Kranjska Gora – deras första tävling efter OS i Pyeongchang. Samtliga blev, tillsammans med 23 (!) andra åkare, offer för den hala och isiga backen.

Lika dystert som det var med blågula ögon sett, lika roligt var det säkert för Marcel Hirscher. Stjärnan vann i överlägsen stil och säkrade sin femte titel i storslalomcupen varav den fjärde på raken. Det är alltså avgjort redan innan världscupavslutningen i Åre den 17 mars.

Norrmannen Henrik Kristoffersen behövde slå österrikaren för att hålla liv i cupen, men var över en och en halv sekund långsammare än rivalen och fick nöja sig med en andraplats. Ytterligare en sekund bakom så knep Alexis Pinturault tredjeplatsen.

Norge hade totalt tre åkare bland de tio främsta. Förutom Kristoffersen blev Leif Kristian Nestvold-Haugen fyra och Rasmus Windingstad åtta.

RESULTAT

1. Marcel Hirscher, Österrike, 2.20,76

2. Henrik Kristoffersen, Norge, (+1,66)

3. Alexis Pinturault, Frankrike, (+2,51)

4. Leif Kristian Nestvold-Haugen, Norge, (+2,78)

5. Zan Kranjec, Slovenien, (+3,44)