Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-hopp laddar i Lofsdalen

Svenska Skicrosslandslaget har valt Lofsdalen för att hitta den rätt formen inför OS. I truppen finns två härjedalingar, Viktor Andersson och Victor Öhling Norberg.

Annons

Eftersom skicrossåkarnas tävlingsdagar kommer under senare delen av OS, 20 och 21 februari, så stannar de kvar i Sverige ytterligare en vecka för att slipa på formen. Valet av träningsort föll på Lofsdalen.

– Vi var här redan förra året och blev så väl mottagna att vi bestämde oss för att komma tillbaka och finslipa inför OS, säger Skicrosslandslagets nationelle chef, Erik Iljans.

– Här finns gott om snö och vi har fått tillgång till skicrossbanan så vi har kunnat bygga den efter våra egna önskemål. Tanken är ju att det ska likna OS-banan i Sotji, säger Iljans som berättar att allting är på topp än så länge och det bekräftas även av Victor Öhling Norberg.

– Jag känner mig pigg och är utan skavanker, det känns riktigt bra, säger Öhling Norberg.

Att han har utnämnts till Sveriges största guldhopp i kvällspress är något som han tar med ro.

– Mm, jag har väl sagt en del av det själv, kanske inte att jag är största guldhoppet men visst siktar jag dit, bekräftar Victor Öhling Norberg.

I Lofsdalen är alla väldigt stolta över att ha ett landslag på uppladdning.

– Det är imponerande att se när de åker i banan, jag kan skriva under på att det ser riktigt bra ut, säger skidläraren Jonny Larsson som själv varit en duktig skicrossåkare tills en knäskada satte stopp.

– Vi satsar medvetet på att ha en bra skicrossbana uppe och vi märker att det blir fler och fler som åker där, säger Ola Andersson, vd för Lofsdalens fjällanläggning.