Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-silver till Lag Edin efter tuff match mot USA

 
Vinter-OS 2018: Curling
Visa alla artiklar

Det var en jämn match.
Ända fram till den åttonde omgången stod det 5–5 mellan Sverige och USA i curlingfinalen.
Då slog USA till med fem poäng, och tog efter det hem guldet.

När det var dags för curlingfinal för herrarna stod Sverige, med Lag Edin, mot USA. Lag Edin som i Sotji 2014 slogs ut av Storbritannien i semifinalen och då tog brons, fick i årets turnering revansch och tog sig till final efter vunnen semifinal mot Schweiz.

Och för svensk del inleddes det bra. Sverige tog de första två poängen i matchen, men USA kom sedan igen och tog även de två poängen.

Därefter stod det länge 2–2, och efter den fjärde rundan tog USA ledningen med en sten mer.

USA fortsatte sedan i samma anda. Trots att Lag Edin hämtade upp till 4–3, så gick USA sedan om i den sjätte omgången och tog då ledningen med 5–4.

En fortsatt jämn match alltså, där fortfarande vad som helst kunde hända.

Och det gjorde det också. När den sjunde omgången avslutades fick Lag Edin med sig en poäng och det stod nu 5–5, matchen var fortsatt en rysare.

Men i den åttonde omgången slog USA in den avgörande stöten, när de tog hela fem poäng och därmed ledningen med 10–5.

Även om det fortfarande fanns chans för Sverige att komma ikapp och vinna, så såg det nu allt mörkare ut.

Sverige lyckades aldrig hämta sig från underläget, trots att de tog ikapp till 7–10 i den nionde omgången, hade de ändå ingenting att sätta emot USA, som tog hem OS-guldet.