Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-stjärna i Härjedalstrampen

– Det är roligt med stjärnglans i vårt startfält.
Så kommenterar Håkan Degselius, ordförande i Svegs IK cykel, det faktum att Ida Ingemarsdotter anmält sig till nästa helgs motionslopp Härjedalstrampen.

När den första upplagan av Härjedalstrampen körs nästa helg i Sveg så kommer en olympisk mästarinna från OS i Sotji, Ida Ingemarsdotter, att stå på startlinjen.

– Det passar perfekt i min träning inför nästa säsong, säger Ida Ingemarsdotter.

Intresset för cykelsport är stort i Härjedalen och Svegs IK vill erbjuda alla som tränar på vägar och i terrängen ett landsvägslopp.

– Vi har funderat på det här i många år. Det är svårt att uppskatta hur ånga som kommer att ställa upp men vi får över 100 cyklister och det tycker jag är bra för att vara första gånge, säger Degselius som fått in anmälningar från stora delar av Sverige.

– Den som anmälde sig först är en smålänning.

I loppet erbjuds olika distanser, allt från 1 kilometer till huvudloppet som är 82 kilometer.

– Förhoppningen är att många ungdomar ska delta i de kortare loppen då vi har som målsättning att få fler ungdomar i vår verksamhet. Kanske kan det locka att vi lottar ut en mountainbike, säger Håkan Degselius.

Förutom stjärnglansen som Ida ger så tror Degselius att det kan dyka upp fler merittyngda idrottsprofiler i startlistan.