Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkert med supporterklack i sporthallen

På tisdag är det hemmapremiär för Jämtland Baskets herrar och in i det sista är det osäkert om det kommer att finnas någon supporterklack på plats.

– Förhoppningen är att det ska vara klart tills premiären, säger Peter Johansson.

Jämtland Baskets herrar inleder en ny säsong på fredag då de möter LF Basket. Då är det bortaplan i Luleå Energi Arena som gäller. Första hemmamatchen i Östersunds sporthall väntar på tisdag mot Borås.

Jämtland brukar vara en tuff bortamatch för många lag. Dels för det fina stödet som publiken och hemmaklacken bjuder på och dels för de långa och tuffa resorna som gästerna inte är vana. Jämtland Baskets klubbdirektör som även varit med som både spelare och coach menar att hemmapubliken verkligen brukar vara som en sjätte spelare.

– Det brukar bli bra drag när vi har match. Det är lite av tradition att vi har en klack och att det är intimt och bra stämning i sporthallen. Jag hoppas att vi har en klack klar tills hemmapremiären, säger Peter "Pecka" Johansson.

Hur det blir med klacken i år är alltså ett frågetecken in i det sista.

– Jag tror det är lite generationsskifte. Vi har ingen klackledare klar och vår förhoppning är att rekrytera några nya till en klack och förhoppningsvis redan innan hemmapremiären.

Johansson berättar att fjolårets publiksnitt låg på cirka 930 personer vilket gjorde att Jämtland landade någonstans runt sjätte–åttonde plats bland ligalagen. 1 250 innebär fullsatt.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.