Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osanna argument, Saila Quicklund (M)

Det brukar sägas att krigets första offer är sanningen. Undrar bara om inte detta gäller även i valstridernas tid.

Nu senast kör Saila Quicklund (M) med en hel del halvsanningar. Som riksdagsledamot kan hon inte ursäkta sig med att hon inte visste bättre, hon borde veta.

Upprepade halvsanningar tenderar att bli lögner eftersom de skapar en bild av att vara hela sanningen. Hon angriper V:s, MP:s och Fi:s krav på förkortad arbetstid med osanna argument.

Enligt hennes grundläggande resonemang skulle en föräldraledig pappa som själv lagar barnmaten i stället för att köpa färdiglagad mat i butik vara en motsvarande samhällsfara.

Han minskar vår gemensamma välfärdsmätare, BNP, samtidigt som han utför ett oavlönat arbete, det vill säga han betalar ingen skatt, och skulle enligt Sailas och M:s resonemang hota underlaget för både biståndspolitiken, vården, omsorgen och skolan.

Även barnledigheten är för övrigt en form av arbetstidsförkortning som de borgerliga har stretat emot.

Hennes hänvisning till skattebortfallet vid arbetstidsförkortning tar inte hänsyn till att de bortfallna arbetsinsatserna kommer att utföras av nuvarande arbetslösa. Deras ersättning kommer inte att belasta våra gemensamma resurser längre samtidigt som de börja betala skatt.

Arbetstidsförkortningen är dessutom en bättre metod än rut för att få ”livspusslet” att gå ihop för de lågavlönade.

Valet är medborgarnas, men de måste kunna lita på att vi politiker berättar hela sanningen.

Kick Leijnse (V)

Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel