Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oseriöst av Centern

Annons

Svar på "Vem ska betala Löfvens löften?", Åsikter 10 september.

Kommuner och landsting kompenseras fullt ut för borttagandet av ungdomsrabatten på arbetsgivaravgiften.

Det är oseriöst av Centern att försöka skrämmas med medvetna felaktigheter om våra förslag. Det korrekta är att statsbidragen till kommuner och landsting höjs när arbetsgivaravgiften höjs.

I handeln, som har många unga anställda, finns inte fler unga anställda nu, än innan ungdomsrabatten infördes. Arbetsgivarna värdesätter kompetens och erfarenhet hos anställda, och är beredda att betala för just det.

Vi socialdemokrater vill att fler unga ska upptäcka yrken inom välfärdssektorn. Inom till exempel skolan, förskolan och fritids kommer det enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting) att saknas 100 000 personer redan år 2019. Bara fem år kvar!

Det är smartare att använda skattepengar för att uppnå en minskning av ungdomsarbetslösheten, höja kvaliteten och säkra framtida kompetensförsörjningen.

Därför inför vi traineejobb i vården, äldreomsorgen och fritidshemmen. Det minskar också försörjningsstödet, eftersom unga får en lön. Med en socialdemokratiskt ledd regering blir det fler jobb och bättre välfärd.

Mona Modin Tjulin (S)

gruppledare och kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel