Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-åkare vill bryta sig ur

östersund. Några av de mest framgångsrika juniorerna i Östersunds skidlöparklubb är på väg att bryta sig ur och bilda en ny elitsatsande klubb.

Klubbens nya namn kan bli Team Camp Södergren och kan komma att sponsras av en stor lokal aktör inom livsmedelsbranschen.

Satsningen är i ett tidigt skede och det är knappt att en av huvudpersonerna, elitåkaren Anders Södergren, själv känner till vad som är på gång. Men han bekräftar att det förs diskussioner om en sådan utbrytning.

– Jag vet egentligen inte så mycket mer än att det är några juniorer och deras föräldrar som vill bilda en ny klubb. De har ett sponsornamn och vad jag förstår vill de nyttja sponsringen till en egen satsning i stället för att pengarna ska gå in i klubben.

– Nej, det har vi inte pratat om.

Södergren skulle få mer information på ett möte under onsdagskvällen.

ÖP-sport talade även med en av de aktiva åkarna, som är tänkt att ingå i satsningen tillsammans med sponsorn och Camp Södergren.

– Jag kan inte säga något om själva satsningen, det kommer mer om det inom någon vecka, men personligen känns det väldigt inspirerande att få vara med.

– Bland annat att vi kommer att vara med på flera läger i sommar. Det är också kul att det händer något nytt, personligen känner jag mig väldigt tänd att satsa om det här blir av.

Det rör sig om en satsning på omkring 4–5 unga kvinnliga åkare och även någon manlig.