Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar Linnros öppnar på Bygget

När Bygget i Åre öppnar sina portar för säsongen gör de det med bravur.

Artisten som får inviga hela den kommande säsongen har nästan hyllats till döds för sin solodebut ”Vilja bli”.

Oskar Linnros har under året plockat hem priser som Rockbjörnens ”Årets genombrott” och ”Årets låt”. Dessutom har han vunnit Musikförläggarnas pris i kategorin ”Årets textförfattare”.

Men det är ingen novis som kommer till Åre i kväll utan Oskar Linnros har ett gediget cv då han slog igenom stort redan 2004 med hiphopgruppen ”Snook” och låten ”Mr Cool” som genererade både priser och nomineringar.

Men det räckte inte för Oskar Linnros och gruppen splittrades 2006.

Efter Snook började Oskar Linnros att producera bland annat för Petter och Fibes, oh Fibes. Han var även med och startade upp hiphopelectrobandet Maskinen. Men efter deras andra singel ”Segertåget” hoppade Oskar av gruppen och fortsatte producera.

Oskar Linnros står bakom Veronica Maggios platinasäljande album ”Och vinnaren är …”.

Och enligt rykten är det om just Veronica Maggio som låten ”Från och med du” handlar. Men om det stämmer eller inte är det bara Oskar Linnros som vet.

2010 släppte han sitt debut- album ”Vilja bli” och sedan dess har de positiva adjektiven haglat över pojken från Sundbyberg samtidigt som biljetterna till hans spelningar har gått som smör i solsken.

I somras spelade han på Yran och plockade hem fem pinnar av fem möjliga av ÖP:s recensent och i kväll står han alltså på Byggets scen och drar i gång säsongen.