Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar spurtade bäst av juniorerna

Ifjol vann Oskar Svensson, Falun, JVM–silver i Val de Fiemme. Nu var han mogen att direkt i säsongspremiären slå till och vinna vinterns första inhemska juniorlopp. Segermarginalen blev 9,8 sekunder före örebroaren Axel Ekström.

Oskar Svensson tog silver i sprint vid Junior-VM i Italien. Det var hans internationella genombrott. Den här lördagen i Bruksvallarna var han lite av en slow starter. Han var trea efter 2,2 kilometer och faktiskt fyra två kilometer senare, men sen tog hans styrka ut sin rätt. Vid både passering 8,3 och målgång vid 10 kilometer var han först.

Topplistan för de tio bästa såg annars tre norrmän som trea, fyra, sexa och en J/H–åkare i Olof Jonsson, Duved, som blev tionde man. Även Olof Jonsson åkte successivt upp sig efter en lugn inledning.

För flera av de andra åkarna i klubbar från hemmadistriktet, gick det däremot lite tyngre. Placeringarna blev blygsamma och tydligtvis är formen ännu inte i vardande för flera tidigare högt meriterade J/H–juniorer.

Dock var John Leander, Åsarna, en som överraskade positivt med sin 27:e plats i tuff konkurrens.