Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östberg blir störst med över 700 elever

Skolorna på Frösön växer så att det knakar. Om fem år blir Östbergsskolan kommunens största skola med närmare 740 elever.

Vallaskolan kommer då att ha nästan 600 elever, om prognoserna stämmer.

De två skolorna på Frösön har inte bara ön med allt nybyggande inom sitt upptagningsområde. Den expansiva bygden på södra sidan Vallsundet ingår också, vilket märks när eleverna från årskurs sex ska gå över till senaredelen på Östbergsskolan.

Visserligen har skolorna haft många elever förut. En gång i tiden gick 1 000 elever på Östbergsskolan som då var högstadieskola, men undervisningen var uppbyggd på annat sätt än i dag med mindre behov av bland annat grupprum.

Östbergsskolan byggdes om på 1990-talet och för ett år sedan behövdes mer lokaler. Vid höstterminens start i fjol öppnades Klockhuset vid Frösö strand som filial till Östbergsskolan.

Det är en förutsättning för att kunna ta emot fler elever, förklarar Christina Kristiansson, rektor för Klockhuset och de lägsta årskurserna.

– Hade vi bara haft Östbergsskolan skulle vi inte klara av att ta emot 700 elever.

Elevökningen gör att det troligen blir tre parallella klasser i varje årskurs.

– Vi måste följa utvecklingen år från år, säger Christina Kristiansson.