Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund är "City of Gastronomy"

Annons

Östersund har utsetts till "City of Gastronomy" av Unesco-nätverket Creative City Network. Nätverket håller årsmöte i Chendu, Kina mellan 26 och 28 september och dit skickar Östersund en delegation bestående av företagarna Fia Gulliksson, Christine Hägglund och Wenjun Ren samt Dag Hartman, Regionförbundet, Katarina Nyberg-Finn, Handelskammaren och kommunalrådet Carina Asplund (C).

Vid årsmötet ska bland annat beslutas om var ett kommande Unesco-kontor för Creative Cities Network ska placeras. Östersunds kommun är en av sju städer som ansöker om att få kontoret som kan innebära ett antal tjänster. Motkandidater är bland annat Montreal, Chengdu och Melbourne.

En annan fråga som ska diskuteras på mötet är var kommande årskonferenser ska läggas. Östersund har tillsammans med Regionförbundet beslutat att ansöka om att få konferens 2016 eller 2017.

I anslutning till årsmötet hålls även ett gastronomiforum där det bland annat kommer att hållas föredrag om matlänet Jämtland.