Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund Arena ersätter Sporthallen?

Vilken arena ska ersätta Sporthallen för Jämtland Basket och Frösö Innebandy under bygget av Nya Sporthallen?
Östersunds kommun föreslår bland annat Östersund Arena och Torvalla sporthall.

Diskussionerna och planeringen är i full gång för att hitta godtagbara lösningar under den tid då Sporthallen byggs om.

Klart är att många berörda idrotter och lag kommer att tvingas till en anpassning under de cirka 12–18 månader som ombyggnationen beräknas vara i gång.

Totalt handlar det om cirka 60 matcher och cirka 1 300 träningar som måste läggas i andra hallar.

De arenor som Östersunds kommun tittat på som reservhallar för Jämtland Basket och Frösö Innebandy är Östersund Arena, Torvalla Sporthall, Klanghallen, Frösö Park och Exercishuset på stadsdel Norr.

– För oss finns det nog bara två alternativ. Z-hallen och Östersund Arena, säger Peter Johansson, klubbdirektör i Jämtland Basket.

Z-hallen har tidigare ansetts som en utmärkt ersättningshall. Kommunens tjänstemän tycker dock inte det och skriver följande i ett yttrande inför onsdagens möte i kommunstyrelsen:

"Ett bibehållande av Z-hallen kan inte ske utan en viss upprustning samt att det innebär ökade driftkostnader som inte kan täcka inom tillgänglig budget. Dessa medel ger bättre effekt om de används till framtidsinriktade investeringar".

På onsdag, 12 mars, kommer Östersunds kommun att fatta ett beslut om eventuell rivning av Z-hallen.

Peter Johansson har inget emot att behålla den gamla ishallen.

– Fördelen med att behålla Z-hallen är att man kan duka upp ett permanent golv under en hel säsong. Det löser även träningsfrågan för skolorna, menar Johansson.

Det kanske hetaste alternativet vid sidan av Z-hallen är att flytta in i Östersund Arena. Det innebär att kommunen bland annat behöver köpa in ett mobilt trägolv och även mobila basketkorgar.

En tillfällig flytt av matcher till Östersund Arena ser Johansson också som en mycket bra lösning.

– Det har spelats basket i ishallar förut och det alternativet skulle säkert inte vara något problem.

Vad är bäst: att bygger går i gång så fort som möjligt eller att ni hinner spela ytterligare en säsong i Sporthallen?

– Jag vet inte. Vi förstår att vi måste anpassa oss eftersom vi är hyresgäster, men den frågan måste kommunen titta närmare på. De vet vad som är bäst.

Enligt kommunens förslag är Torvalla sporthall föreslagen att vara träningshall både för Jämtland Basket och Frösö Innebandy.

Fotnot: Vi har förgäves försökt få tag i Frösö Innebandy.