Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund får ett nytt internationellt affärsnätverk

Nu startar Östersund det internationella affärsnätverket BNI – Business Network International, som hjälper företag till fler affärer.

Annons

Initiativtagare är Håkan Roos före detta informationschef på Jämtkraft, numera konsult.

– Jag ser stora möjligheter för företagare att genom nätverket öka sina affärer och sin kundstock, säger Roos. Intresset för nätverket har redan visat sig vara stort. Vid de två första informationsmötena som genomförts i Östersund kom 70 deltagare från olika företag och branscher, även företagare från Åre fanns med.

Idén är amerikansk och bygger på att man genom personliga möten i team får tillgång till nya affärskontakter. Varje grupp består av 40 deltagare som representerar olika branscher. Det blir nu Roos uppgift att sätta ihop de första BNI- teamen i Östersund.

– Företagen i teamen får inte konkurrera med varandra utan ska representera olika branscher. En morgon i veckan samlas varje team för ett frukostmöte, här i Östersund blir det på Clarion Hotel Grand för första teamet, säger Roos.

Vid dessa möten får företagarna möjlighet att presentera sig och ta hjälp av övriga deltagare med kontakter in i nya företag där de vill göra affärer.

– Det kräver ett aktivt engagemang. Ska det bli resultat så krävs det kontinuitet, därför är frukostmötena viktiga, säger Roos.

Att affärsnätverket BNI ger resultat finns det siffror på.

– Vi hjälper teamen att göra en affärsplan och mäter nyckeltal, omsättning och resultat för varje team. Det är ett målstyrt arbete som visat sig vara väldigt framgångsrikt, säger Gunnar Selheden, nordenchef för BNI på besök i Östersund. Han berättar också att det hänt att teamen blivit så tajta att de bildat egna nya företag.

Medlemmarna får gå en utbildning där de lär sig hur de kan använda nätverket effektivt, som dörröppnare till nya kunder.

– Som medlem får man också vara med på nätverksmöten i andra städer i Sverige och övriga världen där nätverken finns, berättar Selheden. Det första BNI-teamet i Östersund kommer att vara igång med sin verksamhet före årsskiftet.