Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund får nobben

Chansen för Östersund att ta över längdtävlingarna från La Clusaz är mikroskopiska. Den bedömningen gör skidförbundets förbundsdirektör Niklas Carlsson. Trupperna vill inte till Norden igen före Tour de Ski.

La Clusaz är utan snö. Det kan teoretiskt öppna för världscuptävlingar i Östersund.

– Vi har fört vissa samtal med FIS, men många nationers ledare är rädda för att tvingas till Skandinavien en gång till före jul. Så nära in på Tour de Ski vill de flesta vara kvar i Mellaneuropa, berättar Niklas Carlsson.

Huvudspåret för det internationella skidförbundet just nu är därför att finna en alternativ tävlingsplats i Schweiz. Så att resandet efter Davos blir minimalt.

Tanken att flytta lastbilar med utrustning för skidvallning, serviceteam och all annan utrustning inklusive aktiva trupper norrut, är inget som lockar just nu.

Skandinavien har haft sin tour i både Finland och Norge i säsongsupptakten. Det får räcka, tycker både FIS och andra.

Östersund får därför av allt att döma vänta till i mitten av februari på sin tur. Det är då som Mathias Fredriksson & co har sina tävlingar enligt ordinarie tävlingsschema dagarna före VM i Falun.

– Vi vet inte ännu var längdåkarnas världscup styr kosan som ersättning för La Clusaz, men allt görs för att det blir någonstans i Mellaneuropa, konstaterar Niklas Carlsson.

Ett definitivt beslut kommer från FIS på lördagen.