Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund fick basketlektion

Östersund inledde bra även i helgens andra match, men därefter bjöds laget på en basketlektion av tunga och rutinerade Central.
– Vi har inte energin att få stopp på dem, konstaterar coach Dennis Cooper.

Annons

Östersundstjejerna inledde helgen med säsongens andra seger efter 51–66 mot Fryshuset – anförda av amerikanska guarden Jessica Babe som var dominant med 20 poäng och nio returer.

Men i söndagens möte med Central blev det betydligt tuffare. Laget fick visserligen en bra start och vann första perioden.

– Vår gameplan var att försöka hindra dem från att spela sitt spel genom att stoppa dem tidigt, och det klarade vi av i första och allt är frid och fröjd, säger Dennis Cooper.

Då la Central in en ny växel och Östersund hängde inte med. Stockholmslaget vann period två med 19–0 (!).

– Vi har inte energin att få stopp på dem, de får in bollarna inside och väl där har de skola med oss.

Hemmalaget spelade ett kompakt man–man–spel i försvaret och Östersund tog sig inte igenom, och när inte heller skyttet fungerade uteblev poängen. Särskilt då offensiva nyckeln Jessica Babe tidigt hamnade i foulproblem.

– Jag tycker ändå att tjejerna ska ha cred att de kämpar matchen igenom. Det var värdefulla minuter som vi får ta med oss, säger Dennis Cooper.

Trots storförlusten (73–29) mot Central har säsongsinledningen varit mestadels positiv.

– Två segrar på tre matcher måste ses som väl godkänt. Vi hade två riktigt bra quartrar i går (lördag) när vi var outstanding. Vi är ett ungt lag och det kommer att vara upp och ner. Det gäller att man försöker kämpa sig kvar och veta att det alltid kan vända, summerar Cooper.