Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund föll i gruppfinalen

Östersunds H17 började med storseger mot Sundsvall, men föll sedan i gruppfinalen mot Södertälje i ungdoms-SM.

Östersund krossade Sundsvall med 93–54, men fick det mycket tuffare mot Södertälje. Laget var bra med i första perioden och ledde flera gånger, men sedan var det stopp.

Södertälje sköt högprocentigt och var också lite bättre i en-mot-en-spelet. Både i försvar och i anfall.

Gästernas intensitet och "ta-för-sig-mentalitet" avgjorde.

Östersund behöver dock inte skämmas. Södertälje kan mycket väl vara ett av lagen som går till Final Four. Här finns både spets och bredd.

Hos hemmalaget fanns det ändå flera glädjeämnen.

Olle Lundqvist skötte sig mycket bra som pointguard. Han gjorde poäng (runt 20), spelade fram och tog returer. Trots att han är två år yngre än många av sina motståndare.

Guardkollegan Alexander Sjödin är också mycket nyttig. Hans snabbhet och förstasteg, samt fundamentala bollteknik håller bra nivå. När han förstår att han oftare kan ta bollen till korgen kommer det att tillföra ytterligare en dimension till sitt spel.

202 cm långe centern Tommy Nordin har kvaliteter, men där är det likadant som för Sjödin. Han behöver ta för sig mer i man-man-spelet.

Forwarden Jacob Ward är en typisk nyttighetsspelare. Han tar returer och spelar bra försvar.

Östersund avslutar USM-spelet på hemmaplan med match mot Blackeberg. Seger där och laget blir tvåa i gruppen.

Hur det än går blir det spel i omgång 2. Risken finns att Olle Lundqvist missar det eftersom det kolliderar med ett landslagsläger.

Kanske kan Östersund få dispens att använda Lundqvist i USM i stället. Han bör under alla omständigheter vara given i ett P16-landslag och bör därför inte riskera sin plats om han spelar med sitt klubblag.

Matchfakta

Östersund-Sundsvall 93–54

Östersund: Olle Lundqvist 21, Alexander Sjödin 16, Jonathan Nyberg 14, Simon Jonsson 12, Jacob Ward 11, John Pålsson 6, Edward Johansson 5, Petter Salmonsson 4, Edvin Wikberg 2, Oskar Alm 2.

Östersund-Södertälje 61–79

16–19, 13–21, 18–19, 14–20