Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund håller workshops om boende för äldre

Vid två tillfällen, den 22 februari i Lit och 13 mars i Odensala, håller Östersunds kommun workshops och svarar på frågor och funderingar kring boende på äldre dagar.

En av funderingarna många äldre brukar ha handlar om man ska bo kvar i sin egen bostad eller flytta till äldreboende. Där brukar ekonomi och de känslomässiga band man har till bostaden ha stor betydelse.

– Vi på Vård- och omsorgsförvaltningen vet att många äldre personer har tankar kring sitt hem och hur det ska fungera på sikt, berättar Magnus Zingmark, handläggare på Uppdragsenheten på kommunens hemsida.

Kommunen menar att det är viktigt att reflektera över dessa frågor på äldre dagar eftersom boendet är viktigt för att vi ska kunna vara aktiva på det sätt vi önskar och att det är viktigt att kommunen sprider informationen som finns.

Den 22 februari hålls en workshop på Mötesplatsen i Lit mellan klockan 11.00 och 12.00.

Den 13 mars hålls en workshop på Mötesplatsen i Odensala från klockan 13.30.