Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund har fått en ny tidning

En ny tidning ser i morgon torsdag dagens ljus i Östersund med omnejd. Det är en tidning med extra allt – Extra Östersund.

Extra Östersund ersätter tidningen Stanidag som har kommit ut med sitt sista nummer.

– Vi ger sedan tidigare ut Lokaltidningen i Strömsund och Krokom. Båda tidningarna har varit populära hos läsarna. Nu ger vi ut en liknande tidning i Östersund, berättar Anders Lundin.

Han är redaktör för den nya tidningen tillsammans med Anna-Karin Landin, Jessica Sjöö och Anders Olsson. Extra Östersund kommer ut en gång i månaden. Tidningen kommer att delas ut i brevlådorna i kommunen samt via tidningsställ.

– Den nya tidningen kommer att vara bredare än Stanidag och vi kommer att skriva om hela Östersunds kommun och inte bara det som händer runt gågatan, säger Anna-Karin Landin.

– Vi kommer att skriva om människor på ett vardagsnära sätt. Vi kommer att skriva om konsekvenserna bakom rubrikerna och besluten, säger Anders Lundin.

En del saker som funnits i Stanidag kommer även att dyka upp i Extra Östersund. Exempelvis ska de populära krönikorna fortsätta i den nya tidningen – även om några av krönikörerna har byts ut. En nyhet är att tidningen kommer att ha temanummer från olika geografiska områden i kommunen. Först ut är Lit.

– Ibland kommer vi även att ha andra teman som motor, bostad och liknande, säger Anna-Karin Landin.

Det blir ett fulladdat första nummer som kommer ut på torsdag. Bland annat får läsarna reda på vad som hände med tuppen på Lottgatan som skapade rubriker i ÖP och LT för några veckor sedan. Grannarna klagade på att tuppen gol och förde oljud.

– Sedan har vi pratat med skidskyttarna i Östersund. Vi har bland annat besökt Helena Ekholm som håller på att bygga ett nytt hus på Frösön tillsammans med sin man David, säger Anna-Karin Landin.

– Jag vill puffa för en avdelning som kallas för Utmaningen. Där får vi följa en kvinna som i princip aldrig stått på ett par skidor och som ska åka Vasaloppet i mars. Vi kommer att följa henne från noll tills hon går i mål i Mora, säger Anders Lundin.