Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund har fått en ny tidning

En ny tidning ser i morgon torsdag dagens ljus i Östersund med omnejd. Det är en tidning med extra allt – Extra Östersund.

Annons

Extra Östersund ersätter tidningen Stanidag som har kommit ut med sitt sista nummer.

– Vi ger sedan tidigare ut Lokaltidningen i Strömsund och Krokom. Båda tidningarna har varit populära hos läsarna. Nu ger vi ut en liknande tidning i Östersund, berättar Anders Lundin.

Han är redaktör för den nya tidningen tillsammans med Anna-Karin Landin, Jessica Sjöö och Anders Olsson. Extra Östersund kommer ut en gång i månaden. Tidningen kommer att delas ut i brevlådorna i kommunen samt via tidningsställ.

– Den nya tidningen kommer att vara bredare än Stanidag och vi kommer att skriva om hela Östersunds kommun och inte bara det som händer runt gågatan, säger Anna-Karin Landin.

– Vi kommer att skriva om människor på ett vardagsnära sätt. Vi kommer att skriva om konsekvenserna bakom rubrikerna och besluten, säger Anders Lundin.

En del saker som funnits i Stanidag kommer även att dyka upp i Extra Östersund. Exempelvis ska de populära krönikorna fortsätta i den nya tidningen – även om några av krönikörerna har byts ut. En nyhet är att tidningen kommer att ha temanummer från olika geografiska områden i kommunen. Först ut är Lit.

– Ibland kommer vi även att ha andra teman som motor, bostad och liknande, säger Anna-Karin Landin.

Det blir ett fulladdat första nummer som kommer ut på torsdag. Bland annat får läsarna reda på vad som hände med tuppen på Lottgatan som skapade rubriker i ÖP och LT för några veckor sedan. Grannarna klagade på att tuppen gol och förde oljud.

– Sedan har vi pratat med skidskyttarna i Östersund. Vi har bland annat besökt Helena Ekholm som håller på att bygga ett nytt hus på Frösön tillsammans med sin man David, säger Anna-Karin Landin.

– Jag vill puffa för en avdelning som kallas för Utmaningen. Där får vi följa en kvinna som i princip aldrig stått på ett par skidor och som ska åka Vasaloppet i mars. Vi kommer att följa henne från noll tills hon går i mål i Mora, säger Anders Lundin.