Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund höjer taxor och avgifter

Östersunds kommun är på väg att höja flera av sina taxor till nästa år. Bland annat taxorna för sophämtning och för vatten- och avlopp, men även egenavgiften för kommunal färdtjänst.

För färdtjänsten föreslås att den rörliga egenavgiften ska höjas från 20 till 25 kronor från nyår. Taxan för vatten och avlopp föreslås bli höjd med sex procent inför nästa år. Det betyder cirka 175 kronor mer per år för en normalvilla och 120 kronor för en normallägenhet. Även avgiften för sophämtning föreslås bli höjd med en procent, vilket innebär 9 kronor per år för en villa. Det ska dessutom bli dubbelt att köra avfall Gräfsåsen och lägga det osorterat i samma container. Här föreslås att felsorteringsavgiften höjs från dagens 2 500 kronor till 5 000 kronor per lass. Dessutom blir det dyrare för fastighetsägare att lämna snö på snötippen i Odenskog. Dagens avgifter täcker inte kostnaden för den privata snön som lämnas. Nu föreslås att 100 kronor per billass ska tas ut 2012.