Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund kan bli Sveriges bästa idrottsstad

ÖFK, Karl Forsman och Zebastian Modin.
Det är tre av anledningarna till att Östersund kan utses till årets bästa idrottsstad.

För sjunde gången kommer SVT under SM-veckan i sommar att utse vinnaren i tävlingen Sveriges bästa idrottsstad.

Alla Sveriges 290 kommuner är med i kampen om att kvalificera sig till den sista omröstningen, men för att nå dit krävs det att man når upp till kraven på att minst fyra lag i kommunen spelar på elitnivå i någon av de 24 sporter som räknas.

I år har 37 kommuner nått upp till de kraven.

En av dessa städer som är med i omröstningen är Östersund. Bidragande orsaker till Östersunds chanser är ÖFK:s framgångar i framför allt Svenska cupen, Karl Forsmans guld i Paralympics samt Zebastian Modins VM-guld i längdskidor.

De kan bli Sveriges bästa idrottsstad:

Borlänge, Borås, Eskilstuna, Eslöv, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad, Leksand, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Norrköping, Nässjö, Partille, Sandviken, Skellefteå, Skövde, Solna, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Täby, Umeå, Uppsala, Varberg, Västerås, Växjö, Örebro, Östersund.