Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund kan bli utsedd till årets studentstad

Östersund har blivit utvald som en av tre städer som tävlar om titeln Årets studentstad 2018/2019. Utmärkelsen ges till en stad som aktivt jobbar för att förbättra studenters situation. Det skriver Östersunds kommun på sin hemsida.

Arbetet med att göra Östersund till en av Sveriges främsta studentstäder är ett samarbete mellan bland annat Östersunds kommun, Mittuniversitetet och Studentkåren.

– Det är jätteroligt att vi är en av tre utvalda städer som får gå vidare i processen. De senaste åren har vi gemensamt tagit krafttag för att lyfta Östersund som studentstad, säger Linus Theorell, ordförande för Studentkåren i Östersund, på kommunens hemsida.

– Det är väldigt viktigt att studenterna, på båda campusorterna (Östersund och Sundsvall reds anm.), har ett rikt och meningsfullt liv vid sidan av studierna. Vi jobbar i nära samverkan med studenter, kommun och många andra för att åstadkomma detta och det ser ut som om vårt gemensamma arbete är fruktbart, säger Anders Fällström, rektor vid Mittuniversitetet, på hemsidan.

Utmärkelsen Årets Studentstad har delats ut av Sveriges förenade studentkårer (SFS) sedan 1999. Nästa steg i urvalsprocessen är att en jurygrupp från SFS kommer att besöka Östersund för att ta del av det som Östersund har att erbjuda som studentstad.

Det slutgiltiga beslutet om vilken stad som blir Årets Studentstad fattas den 30 mars.