Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Östersund klart bättre än Öster"

Efter cupmöten med både ÖFK och Öster hade division 2-laget Rynninges tränare Peder Hessel sin uppfattning klar.

– Jag tycker att de har ett klart bättre spel än Öster.

Örebroklubben Rynninge var nära att besegra ÖFK:s seriekollega Öster i första omgången av svenska cupens gruppspel, men fick nöja sig med 1–1.

Mot ÖFK (som i sin tur föll med hela 2–5 mot Öster) dominerade hemmalaget och Rynninge föll tillslut med 0–4.

– Östersund är bra. De har många skickliga spelare och ett speltänk som gör att vi får springa mycket. Vi försökte komma upp i banan och sätta press och jag tycker vi gör det bra första kvarten. Sedan fick de tag på högersidan och överbelastade och kom runt med överlappningar, säger Rynninges Peder Hessel, vars lag fick en tung uppförsbacke efter ÖFK:s 2–0 i början av andra halvlek.

– Jag är ganska övertygad om att 2–0 var offside, spelarna sa det också. Det var såklart lite olyckligt för vår match.

Efter möten med Öster, Östersund och allsvenska Elfsborg kunde Hessel konstatera att ÖFK imponerat mer än sin superettankollega.

– Jag tycker de har ett bättre spel än Öster. Fler som tar ansvar och bra rörelse. De var klart bättre.

– Elfsborg spelar ett liknande spel men är ju klassen bättre. Det finns ju ingen Anders Svensson eller Niklas Hult i Östersund. Men Östersund håller på att bygga någonting, avslutar Peder Hessel, som trots förlusten kunde glädjas åt att sitt lag åtminstone tog fler poäng än länskollegan Degerfors i cupspelet.