Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund och Dalarna i samarbete

Östersunds skiduniversitet och Dalarnas skidhögskola har börjat samarbeta.
– Ett bra sätt att tänka på, säger Elin Mohlin i ett pressmeddelande.

Det praktiska samarbetet visar sig i veckan i Åsarna, där de båda skolorna finns för ett barmarksläger. Under totalt fem dagar ska de dryga 30 senioråkarna träna med varandra, lära av varandra och självklart också sporra varandra.

–Det känns väldigt roligt att vi kan lära av varandra och få nya impulser. Det finns mycket influenser att inspireras av, för aktiva såväl som för tränare, så det känns helt rätt väg att gå att finna samarbeten mellan våra träningsgrupper, säger Mattias Nilsson tränare i Falun.

Hela Åsarna by andas skidnostalgi så givetvis består lägerprogrammet av många legendariska löprundor i "Otto", "Molle" och "Säckens" fotspår. Men det varvas också med en hel del rullskidor på rullskidbanan.

De aktiva ser positivt på det nya samarbetet.

– Vi tävlar för Sverige allihopa, så det här känns verkligen som ett bra sätt att tänka vi på istället för dom och oss, säger Elin Mohlin från Sollefteå.

Moras Helene Söderlund instämmer:

– Samarbetet känns bra av flera anledningar. För det första är det roligt, sedan får vi chansen att träna med nytt folk. Även om vi känner varann rätt bra så är det sällan vi tränar ihop. Att träna i Åsarna är också nytt för mig, vilket är spännande. Ett extra plus är också att östersundarna kan terrängen bra vilket leder till att vi hela tiden kan få bra kvalitet på träningspassen