Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund rankas lägst i länet

Östersunds kommuns kulturskola har ungefär 900 elever och har en årsavgift på 800 kronor.

Cirka 25 lärare jobbar inom skolan som har både musik- och teaterverksamhet och den har aktiviteter på samtliga av kommunens grundskolor.

Trots det hamnar skolan sist bland länets kulturskolor.

När Lärarförbundet har tittat på kriterier som terminsavgift, antal elever och kommunens bidrag får skolan plats 133 på rankingen.

För några år sedan låg kommunen mycket högre på rankinglistan, och tappet har en natur- lig orsak, enligt rektor Connie Kjäll.

– Besparingar. Uppgifterna som Lärarförbundet går efter är väl ett par år gamla och då fick vi en besparing på oss. Det är pengar det handlar om.

Omkring 80 000 kronor skulle dras in på kulturområdet, enligt Connie Kjäll, och där fick kulturskolan vara med och dra åt svångremmen.

– Det kanske inte låter som så mycket pengar, men det ger ett snabbt resultat. Vi såg att kommunen satsade mindre på kulturen över huvud taget.

Näst sist i länet kom Berg på plats 102, strax bakom Krokom, som var landets 100:e kommun.

Bäst i länet är Ragunda med plats 3 (se stora artikeln). Även Strömsunds kommun hamnade högt på listan över de bästa kulturskolorna – på 7:e plats.