Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund visade klassen

Den förkrossande poängskillnaden 303–136 på tre matcher talar sitt tydliga språk. Östersund Basket P16 körde över sina motståndare på hemmaplan i den första omgången av Riksmästerskapen.
– Så här mycket trodde jag inte vi skulle vinna med, säger lagkaptenen Olle Lundqvist.

Efter två förkrossande segrar mot Sundsvall och Tureberg väntade Djursholm i den sista matchen

Djursholm hade precis som Östersund inlett med två segrar, men mot Olle Lundqvist och hans lagkamrater var de chanslösa. Siffrorna 94–43 satte punkt för en framgångsrik helg och Östersund är nu direktkvalificerade till tredje omgången av RM.

– Vi var väl favoriter, men jag trodde inte vi skulle vinna med 50 poäng i snitt. Nu är målet är att försöka vinna allting, säger Olle Lundqvist.

Olle Lundqvist som endast är 14 år fyllda har redan hunnit med att debutera i Jämtland Baskets seniorlag. Han fick även pris som omgångens bästa spelare.

– Det är alltid kul att få priser. Men det är laget som är det viktiga.

Även Östersund Basket F15 spelade under helgen i Sundsvall . Efter en inledande seger mot Uppsala blev det förlust mot Södertälje. Man tog dock revansch mot Sundsvall i den sista matchen då man vann med 61–31. Resultaten innebär att Södertälje är klara för den tredje omgången medan Östersund får en ny chans i omgång två.

Matchfakta P16

Matchfakta F15