Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende i Lyransgården besvikna på hjälpen efter branden

/
  • Den 10 mars i år brann Lyransgården. Nu berättar Göran Dahlström att familjen inte fick någon hjälp med ny bostad från kommunen. De bor i ett radhus i Fåker. Där har de det nödvändigaste.

För elva veckor sedan blev Göran och Birgitta Dahlström av med allt de ägde när Lyransgården brann ner. Nu är de besvikna på hjälpen från kommunen.

Annons

– Jag kan inte påstå att vi fått någon hjälp från myndigheterna. Jag hoppas verkligen att ingen annan råkar ut för samma sak som oss, säger Göran Dahlström.

Lyransgården av en våldsam brand. Göran och Birgitta Dahlström bodde i en lägenhet som låg i byggnaden. Efter branden var de bostadslösa. Göran fick bo hos sin son i 22 dagar medan hans fru fick bo kvar på sjukhuset i samband med en operation.

– Vi hade ingenstans att ta vägen, berättar han.

Han berättar att de inte fick någon hjälp med ny bostad från kommunen. Nu bor de i ett litet radhus i Fåker. Där har de det nödvändigaste.

vare hjälp från vänner och anhöriga, berättar Göran Dahlström.

Ingenting från lägenheten på Lyransgården gick att rädda.

– Hela vårt liv försvann i branden. Vi bodde i 28 år på Lyransgården. Allting försvann. Nu har vi fått börja om, säger Göran.

De fick ett startbidrag från försäkringsbolaget. De har försökt att reda ut vad som fanns i bostaden när det brann. De har skickat in papper till försäkringsbolaget.

– Vi har inte hört något mer sedan dess, säger han.

hoppas att de få bo kvar i radhuset som de bor i nu.

– Framtiden är oviss. Som det ser ut nu får vi bo kvar här ett tag till, säger Göran Dahlström.

Mer läsning

Annons