Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christina Hedin (V) hoppar av mitt i mandatperioden

Nyligen deklarerade hon att hon endast såg en skattehöjning som åtgärd när Östersunds kommun måste hitta 150 miljoner kronor nästa år. Nu berättar Christina Hedin (V) att hon hoppar av sitt uppdrag som kommunalråd.

Annons

”Det är inte bra att sluta mitt i en mandatperiod och jag beklagar till de som röstat på mig att jag inte fullföljer mitt åtagande”.

Så skriver Christina Hedin på sin facebooksida där hon meddelar att hon hoppar av alla sina politiska uppdrag efter jul.

Det innebär att Vänsterns kommunalråd, ett av de fyra som ingår i majoriteten, inte fortsätter fram till valet.

När det nyligen blev tydligt att kommunen var tvunget att hitta 150 miljoner kronor, var Christina Hedins och Vänsterns besked att detta skulle bli något att göra upp om. Både skattehöjning och att överge överskottsmålet på 2 procent ingick.

När de tre partierna S, MP och V enades om en ny överenskommelse efter valet 2014 ingick att överskottsmålet skulle vara ”minst 1 procent”. Och att vissa enskilda år skulle detta kunna vara ännu lägre beroende på viktiga satsningar. I tjänstemännens beräkning om att 150 miljoner kronor måste sparas på ett år ingår överskott på 2 procent, något V alltså ifrågasätter med hänvisning till överenskommelsen.

Om det nu är detta som ligger bakom Vänsterns främsta namns avhopp, och att hela majoriteten är i gungning, är ännu oklart.

Christina Hedin har suttit i kommunstyrelsen sedan 2012 och hon arbetar med livsmedelsutveckling på Eldrimner.

ÖP söker Christina Hedin för en kommentar.

Annons