Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det går inte att förena de två rollerna"

/
  • Marianne Larm-Svensson anser att Robert Uittos uppdrag som landstingspolitiker och föreläsare om homeopatiska preparat inte går ihop.

Landstingspolitikern Marianne Larm-Svensson (C) är starkt kritisk till Robert Uittos uppdrag för homeopatiska läkemedelsbolag.

– Jag anser att det inte går att förena hans två rollerna, säger hon.

Annons

Marianne Larm- Svensson är centerpartistisk ledamot i landstingsstyrelsen. Hon tycker inte att det är acceptabelt att en av länets ledande landstingspolitiker sysslar med sidouppdrag åt homeopatiska läkemedelsbolag.

– Vad sänder det här för signaler medborgarna? Och mot vår egen personal som har skolats i vetenskapliga och beprövade metoder? De är underställda en politisk ledning som förmodligen tvivlar på läkekonsten, om man ska hårddra det, säger hon.

Marianne Larm-Svensson köper inte heller argumentet att homeopatin är så långt från landstingets verksamhet att det inte går att göra några kopplingar mellan Uittos politiska uppdrag och hans hobbyverksamhet.

– Han är ju en frontfigur och en talesperson för landstinget utåt. Han är en politisk ledare inåt i verksamheten. Han är vice ordförande i landstingsstyrelsen som är vår driftnämnd för vår verksamhet. Det är inget obetydligt ansvar och uppdrag han har, säger hon.

Annons