Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kan bli fler villor på Tallbacken redan i höst

Det kan bli byggstart redan i sommar för första etappen av villaområdet Tallbacken. Allt hänger på om hälften av de 42 tomterna säljs raskt.

Annons

I lördags släppte Fältjägaren Fastigheter tomterna och intresset för Tallbacken beskrivs som stort av mäklaren Svensk Fastighetsförmedling.

– Det kom mycket folk i helgen och många kom för att bekräfta att de är angelägna om att få en tomt i området, säger mäklaren Bengt Eklund.

Av de 42 tomterna på Tallbacken ska kommunen förmedla 12 tomterna. I kommunens egen tomtkö står i dag 242 personer. Sedan tidigare har Fältjägaren en egen intresselista med cirka 160 personer som anmält intresse för tomter på Stadsdel Norr. Nu ska de två kölistorna kokas ner till en mer aktuell lista, för att verkligen se hur många som är köpare och som bokstavligt talat ligger i startblocken. I dag finns intressenter som står i bägge kölistorna.

– Det är centrala tomter som saknats tidigare i Östersund, men nu finns de, säger exploateringsingenjör Anders Thorssell på Östersunds kommun.

– Det innebär bygget av kvartersgator och skyddsvall mot Trondheimsvägen drar i gång direkt, samtidigt som grundplattorna hinner bli före hösten. Det som är extra positivt är att bägge husleverantörerna har garanterat tio veckors leveranstid på husen. Det betyder att husen kan levereras på 2,5 månader, säger Bengt Eklund vid Svensk Fastighetsförmedling AB.

Mer läsning

Annons