Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falsk elektriker lurar äldre

Den 86-åriga kvinnan i centrala Östersund trodde att hon släppte in en elektriker. När han hade gått var både smycken och kontanter borta.

Annons

En 30-årig man åker runt i Sverige och lurar äldre människor på pengar. Nu har han nått till Jämtland.

Polisen kallar den kringresande turnén för ”elektrikertricket”. Den började i Västergötland och nu har mannen jobbat sig fram till Jämtland.

fick äldre personer i länet påhälsning.

Mannen har ringt på dörren utklädd till elektriker. I vissa fall har han erbjudit sig att göra mätningar i bostaden för att se om det betalas för mycket i elräkning.

i Östersund är senast i raden av alla lurade äldre personer.

Hon mötte en man ute på gården som presenterade sig som elektriker. Han sa att han skulle mäta elförbrukningen hos en av 86-åringens grannar. Han frågade om hon också ville ha kontrollmätning.

ringde han på dörren och ville låna telefonen. Sedan inledde han kontrollen av kvinnans elförbrukning. Han öppnade an vattenkran och kvinnan fick hålla en elkabel mot en glödlampas fot.

Sedan gick han in och ut ur lägenheten. Innan han var klar hade han ”kontrollerat” samtliga rum i kvinnans lägenhet.

lämnat lägenheten upptäckte 86-åringen att både smycken och kontanter var borta.

– Han har tydligen använt sig av ungefär samma metod mot alla som han lurat. Det är verkligen lågt att gå på äldre folk. Jag vill att folk ska vara uppmärksamma. Tyvärr får man får inte tro gott om alla, säger polisen Per-Erik Löfgren.

Mer läsning

Annons