Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Game Fair bjuder på aktiviteter

/
  • Mats Engström bygger upp Landbys gigantiska mässtält. hela 600 kvadratmeter ska byggas och stå klart i morgon.

Länets andra största arrange­mang Fäviken ­Game Fair har stora artistnamn och kan slå publikrekord i ­helgen.

– Vi får se om vi kliver över 30 000-gränsen, säger ­mässchefen Hans Werthén.

Annons

Länets absolut största arrangemang är Storsjöyran och därefter, som god tvåa, Fäviken Game Fair.

Att länet kan hålla två så stora arrangemang, som tillsammans kan locka över 60 000 besökare, under samma helg kan tyckas märkligt.

– Jag tror att vi drar nytta av varandra på något sätt. Jag tror inte att vi konkurrerar, säger Hans Werthén, som sitter i sitt jaktinspirerade kontor på Fävikens Egendom.

Game Fair-konceptet kommer från Storbritannien. Det finns fler orter i Sverige som arrangerar Game Fair. Men de liknar mest traditionella jaktmässor. I Fäviken har man valt att satsa på ett brett utbud. Förutom 250 utställare i jakt-, fiske- och friluftsbranschen anordnas även föreläsningar, uppvisningar och prova-på-aktiviteter. Dessutom finns alltid någon annorlunda show. I år är det kosacker från Ukraina som har en halsbrytande hästshow. Detta koncept, med ett blandat utbud, tycks vara vinnande. Arrangemanget har under senare år vuxit sig riktigt stor.

I fjol lyckades man få drygt 28 000 besökare. Det är något färre än 2008 då antalet var uppe i 30 000.

Hans Werthén är försiktigt optimistisk och vågar tro att det kan bli ett publikrekord i år. Sven-Ingvars lär locka en stor publik. Och Tomas Ledin kan få folk att gå man ur huse.

– Det är inte uttalat att vi ska växa och växa. Man vill inte riskera att det ska bli sämre kvalitet. Men samtidigt är det roligt att kunna locka nytt folk och bygga en ny kundkrets, säger Hans.

Att arrangören ville dra på lite extra och satsa mer på kvällsunderhållningen har att göra med att Fäviken Game Fair firar 20 år.

– Vi ringde Ledin och undrade om han ville komma. Han svarade jakande. Det har säkert att göra med att han har intressen i Åre. Han är ju delägare i hotell Granen.

Nytt för i år är specialinsatta bussar från flera orter i länet samt från Norge.

– Vi tänkte att vi provar det här. Det kan vara en tröskel att man måste köra nio mil från Östersund och sedan köra hem igen, säger Hans.

På den här stora scenen ska Tomas Ledin upp på i helgen. Här ser vi hans kollega Johannes Gavelin.

Annons