Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han arrangerar välgörenhetsgala för Kvinnojouren – Ewert Ljusberg bland de bokade akterna

Fredagen 11 november anordnar Jesper Lindgren för tredje gången en välgörenhetsgala i Östersund. Denna gång till förmån för Kvinnojouren.
– Det känns som en bra och inspirerande sak att göra, säger han.

Annons

Jesper Lindgren från rockbandet Velvet Insane anordnar välgörenhetsgala till förmån för Kvinnojouren.

Han är bara 22 år gammal men har redan hunnit med en hel del. Som gitarrist i Jämtländska rockbandet Velvet Insane har han stått på scen i bland annat Australien, Storbritannien, Japan och Spanien.

Dessutom har han hunnit arrangera två välgörenhetsgalor tidigare. Den första 2012.

– Det började som ett skolprojekt. Ett slutprojekt i gymnasiet. Jag hade en klasskompis som hade gått bort i cancer och ville göra något för att samla in pengar till Juliaresan och Barncancerfonden.

Galan döptes till "Stjärnfall" och får betraktas som en lyckad tillställning med ett fullsatt Folkets hus OSD och 43 000 insamlade kronor.

Året efter arrangerade Jesper Lindgren återigen en gala. Denna gång för att skänka pengar till Hjärt- och lungfonden.

– Jag hade en manager som gick bort och ville hylla honom. Flera andra av hans band kom och spelade bland annat Backyard Babies.

11 november är det dags för tredje upplagan av "Stjärnfall". Nu på Gamla teatern och till förmån för Kvinnojouren.

– Denna gång finns ingen personlig koppling utan det är mer att jag vill lyfta problematiken med kvinnomisshandel i olika former.

Galan kostar 100 kronor i entré. Biljetter kan köpas via Ticketmaster, turistbyrån eller vid dörren. På scen står Jack Vreeswijk, Kempff, Olofsson och Skogen, Ewert Ljusberg, Velvet Insane, Erika & Sofia samt två dansgrupper. Samtliga artister liksom de som arbetar med galan ställer upp ideellt.

– Jag hoppas på mycket folk och en bra kväll. En underhållande, kul och mysig kväll som också lyfter ett viktigt ämne, säger Jesper Lindgren.

Jack Vreeswijk, Kempff, Olofsson, Erica Skogen och Ewert Ljusberg är några av de som kommer och spelar på välgörenhetsgalan

Annons