Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar Glesbygdsverket ner skylten

/
  • Här tar Glesbygdsverkets generaldirektör Kerstin Wallin emot skylten som skruvats bort från myndighetens byggnad i Östersund.
  • Juristen Mikael Lindau har arbetat på Glesbygdsverket sedan starten 1991. Nu när myndigheten stänger igen sin verksamhet blir han arbetslös.
  • Generaldirektören Kerstin Wallin har just varit med om att ta ner skylten från Glesbygdsverket.
  • Nu flyttar Glesbygdsverket ut från lokalerna på Fyrvalla i Östersund.Foto: Filip Gustafsson

Juristen Mikael Lindau började arbeta på Glesbygdsverket när myndigheten startade sin verksamhet i Östersund 1991. Nu gör han sin sista dag.
– Det känns konstigt, säger han.

Annons

De tre myndigheterna Glesbygdsverket, ITPS och Nutek som håller till i Östersund ska bli två myndigheter – Tillväxtverket och Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser. Totalt blir ett 15-tal personer utan arbete i Östersund när hopslagningen är klar.

Ett 30-tal personer arbetar på Glesbygdsverket. Runt sex av dem får inte följa med till de nya myndigheterna. Vissa har fått pensionsavtal medan andra blir arbetslösa. En av dem är chefjuristen Mikael Lindau.

– Jag har trivts väldigt bra på Glesbygdsverket. Jag har varit med om mycket spännande saker sedan starten. Nu får jag se mig om på marknaden efter ett nytt jobb, säger han. De nya myndigheterna ska inte ha någon jurist i sin organisation utan ska i stället köpa in jurister på konsultbasis. Mikael Lindau tror inte på det.

– Arbetar man som jurist på en myndighet är man en del i en process och kan vara med och kommunicera. På så sätt kan vi få en rättsäker hantering av handlingarna, säger han.

Verkets generaldirektör Kerstin Wallin har ett år kvar på sitt förordnande.

– Jag har kvar min anställning som generaldirektör hos regeringen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, säger hon.

Kerstin Wallin tror att de nya myndigheterna kommer att fungera väl.

– Jag önskare och hoppas att glesbygdsfrågorna får en stor plats hos de nya myndigheterna, säger hon.

Mer läsning

Annons