Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturhus på Frösön?

/
  • Nästa vision för Frösö Park när hotellet är klart. Detta är gamla Jas-hangaren som planeras få en helt ny fasad och entré mot vägen. Här inne skulle det kunna bli konserter, mässor och dansbandsgalor. Hangaren kan ta in 2 500 personer framför scenen.

Kulturhuset som debatterats i Östersund i flera år, ligger det måhända på Frösön?

Frösö Park planerar att bygga om den gamla Jas-hangaren så att den får veckad fasad, scen och mässmöjligheter för flera tusen.

Annons

Ända sedan F4 lades ned har hangaren där Jas stod, förekommit i olika planer inför framtiden. Den har tillfälligt varit värd för Expo Norr och en auktionsfirma men utan att någonsin ha byggts om. Stängslet framför hangaren är fortfarande kvar och dörren ligger långt från vägen.

Nu vill de nya ägarna av Frösö Park ändra på det. Än är det långt ifrån förverkligande, men deras vision går ut på att bygga om hangaren så att den får inbjudande fasad och entré, scen och konsertmöjligheter samt blir en flexibel mässhall.

– Vi skulle kunna ta emot större branschmässor. Som det är i dag tar Åre de största mässorna, säger Marcus Lundberg , vd för Frösö Park som också drömmer om busslaster med norrmän.

Annons