Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilstjuven häktad

Den 45-årige mannen som i fredags misstänks ha stulit en lastbil och försökt stjäla flera fyrahjulingar har nu häktats.

Annons

– Vi misstänker att fler personer har varit inblandade. Det är delvis därför som åklagaren begärde honom häktad, säger David Redin, utredare vid kriminalpolisen i Östersund.
Häktningsförhandlingen att hölls bakom stängda dörrar. Åtalet mot honom ska vara väckt om två veckor.
Från början var 45-åringen misstänkt för rån eftersom han ska ha slagit till en lastbilschaufför i samband med stölden. Åklagaren har nu rubricerat om ärendet till grov stöld och misshandel.
– De rubriceras som separata händelser eftersom målsäganden inte blev misshandlad i direkt anslutning till stölden. Målsäganden ertappade inte den misstänkte på bar gärning i samband med stölden av lastbilen, säger Redin.
Det var i fredags som en lastbil stals från DHL. Den hittades senare av lastbilschauffören i samband med att fyrahjulingar var på väg att stjälas från Motorhuset. Vid platsen fanns även en stulen hjullastare, som stulits från bygget vid Ica Maxi. Efter en omfattande polisjakt, där den misstänkte tjuven bland annat stal en cykel, kunde han gripas i samband med att han åkte buss.
– Vi fick bra hjälp av allmänheten, säger David Redin.
45-åringen erkänner vissa delar. Polisen utreder även om stölden var ett beställningsjobb. 45-åringen är även misstänkt för handel med stulen diesel i Bräcke tidigare i våras.
– Det är något som vi också utreder, säger han.

Mer läsning

Annons