Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hotades av mc-klubben Outlaws

/
  • Outlaws ansåg att den 47-årige mannen var skyldig dem pengar. Därför skickade medlemmar från mc-klubben sms till honom. Här är ett sms som han fick.

Den 47-årige mannen hade hamnat i onåd hos mc-klubben Outlaws. Därför skulle han betala mellan 3 000 - 5 000 kronor. Nu åtalas två män för försök till utpressning eller olaga hot.

Annons

47-åringen, som kommer från en ort i länet, tillhörde en supporterklubb till mc-klubben Outlaws.

Det startade förra året då han började hänga med i kretsen kring Outlaws. Bland annat var han med på en fest i Östersund där flera medlemmar fick västar i Östersund. Han fick själv en väst runt jul förra året.

Som medlem förväntades han följa med på olika fester som arrangerades av Outlaws. Men ofta förklarade han att han inte ville följa med eftersom han ville sköta sitt jobb.

I mitten av juni skulle han följa med på ett möte som Outlaws hade i Sundsvall.

– Jag hade varken tid eller råd att åka dit, berättar han i polisförhör.

Han hoppade av resan dagen innan. 47-åringen berättar att de andra medlemmarna blev ursinniga. För att reda ut det stämde några medlemmar från Outlaws träff med honom på Stortorget i Östersund i somras. Han berättar i polisförhör att han fick veta att han var skyldig dem pengar eftersom han inte skjutsat dem till Sundsvall. En 33-årig man som nu är åtalad ska ha sagt: ”Du är ute nu, du lämnar tillbaka västen, du får inte ta kontakt med någon av oss, inte prata om oss eller klubben med någon”.

Han skulle betala mellan 3 000 och 5 000 kronor.

”Det är bäst för dig att du betalar, annars vet du vad som händer”, ska 33-åringen ha sagt.

Efteråt ska 33-åringen och en 32-åring ha ringt och sms:at 47-åringen. Men han kunde inte betala.

33-åringen säger att 47-åringen är skyldig pengar till supporterklubben eftersom han inte betalat medlemsavgiften samt för kostnader i samband med resan till Sundsvall. Men han nekar till att ha hotat eller pressat honom på pengar. Även 32-åringen nekar till brott.

Annons