Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer Östersund har vunnit ett av Sveriges finaste designpris: "Vi har förjänat det"

Östersunds kommun har vunnit Design S, ett av Sveriges finaste designpris för projektet Mer Östersund.
– Det känns fantastiskt roligt, det är ett kvitto på att det lönar sig tänka nytt vara modig, säger Hannele Lanner Johansson på Östersunds kommun.

Annons

Hannele Lanner Johansson hoppas att priset får andra att se Östersunds kommun som innovativ, nytänkande, modig och inkluderande.

I går kväll tilldelades Östersunds kommun ett av Sveriges finaste designpris Design S på Berns i Stockholm. Kommunens projekt Mer Östersund vann kategorin "hållbart samhälle".

– Jag blev förvånad och glad men jag tycker att vi har förtjänat det, säger Hannele Lanner Johansson, som var med i projektgruppen bakom Mer [*] Östersund.

LÄS OCKSÅ: Haverilarm på Åre Östersund flygplats – men planet landade utan problem

Kommunens tillväxtchef Per Johansson var på plats på Berns och tog emot priset.

– Det är precis i sådana här sammanhang vi vill lyftas fram och synas, säger Hannele Lanner Johansson.

Projektet Mer Östersund drog igång sommaren 2013. Att projektet blivit framgångsrikt beror enligt Hannele Lanner Johansson på ett starkt lagarbete. Tillsammans med Theresia Grön, Tobias Lundberg och kommunens tidigare tillväxtchef Johan Redhe ingick hon i en projektgrupp för framtagandet av en tillväxtplan för Östersund. Konceptet Mer Östersund togs fram av Sommardesignkontoret för att kommunicera innehållet i tillväxtplanen berättar Hannele Lanner Johansson.

– Tanken är att inspirera och involvera så många som möjligt i Östersunds utveckling, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Årets julgran pyntas till perfektion

Sommardesignkontoret bestod av åtta designstudenter som handleddes av Kristina Ernehed. Hon håller med om att det är otroligt roligt att Östersunds kommun tilldelats priset.

– Det är svårt att säga vad priset betyder för kommunen men förhoppningsvis gör det att Östersunds kommun ses som innovativ, nytänkande, modig och inkluderande, säger Hannele Lanner Johansson.

Design S presenteras av Svensk Form och i år är det tionde året i rad som designutmärkelsen delas ut. Nytt för i år är att priset har tio olika kategorier. Kategorin "hållbart samhälle" som Östersunds kommun tilldelades är ett av nytillskotten.

Annons