Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har första skidspåret öppnat i Östersund

På torsdagsmorgonen öppnade man första längdskidspåret i Östersund. Det är 1,7 kilometersslingan som nu är tillgängligt för åkare.

Annons

Kartan visar den slinga som under torsdagen öppnats för åkning.

I tisdags påbörjade man arbetet med att lägga konstsnö och på torsdagsmorgonen meddelar Östersunds kommun att spåret är farbart. Det är öppet både för skate och klassisk åkning. Utgångspunkten för slingan är det så kallade "torget" ovanför skidstadion.

Säsongskort till spåret går att köpa antingen på Intersport i Lillänge eller på Intersport Skidstadion. Dagskort går att köpa via den mobila betaltjänsten Swift.

Säsongskort för vuxen kostar 500 kronor och ett dagskort 40 kronor. För ungdomar (8-17 år. Kostnadsfritt för barn 0-7 år) gäller 100 kronor respektive 10 kronor, och för en hel familj (två vuxna med barn under 18 år) ligger ett säsongskort på 800 kronor och ett dagskort på 60 kronor. Samtliga spår blir avgiftsfria från och med 16 december.

Östersunds kommun meddelar på sin hemsida att man kommer att genomföra kortkontroller nu när det första spåret har öppnats.

----

Läs mer:

Skidspåren har öppnat i Storhogna

Skidspåren öppnar på onsdag i Härjedalen

"Tidig snö är vårt varumärke och det håller vi"

Annons