Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny entreprenör till Verkö Slott

Susanne Pripp, Gamla Teatern tar över driften av Verkö Slott och serveringen på Thomée, men oklart när man kan öppna.

Annons

 

Avtalet mellan Kultur- och fritidsnämnden i Östersund och Gamla Teatern kom till "fem i tolv" och det är fortfarande oklart när Verkö slott kan ta emot de första gästerna.

– Det är väldigt sent och fortfarande pågår ombyggnad av köket, men vi får ta det första året som ett läroår, säger Susanne Pripp, vd för Gamla Teatern.

Det gamla köket anpassas till ett riktigt restaurangkök, där kök och disk separeras för att leva upp till livsmedelslagen. Totalt byggs det om för 500 000 kronor.

Avtalet med kommunen är på två år och kan sedan förlängas med ett år i taget i ytterligare 3 år innan en ny upphandling måste till. Något arrende utgår inte under de första två åren, och kommunen har samtidigt tagit på sig ansvaret för sophämtningen från Verkön.

Men när Verkön och slottet står klart att ta emot gäster är i dag högst oklart.

– Vi skulle vilja öppna i början av juni, men nu är vår ambition att kunna öppna till midsommar. Det behövs tillstånd från miljö- och samhällsnämnden och alkoholtillstånd från socialnämnden, så visst finns risken att vi missar halva båtsäsongen.

Även när Thomée kommer i gång är i dagsläget lite oklart, men här är det enklare eftersom det blir catering från Hotell Gamla Teatern.

– Även här behövs ett nytt alkoholtillstånd och socialnämnden har möte först den 26 juni. Det är inte bra för turismen om vi inte kan få tillstånd på Verkö Slott och Thomée förrän i juli. Men vi har lång tid i restaurangbranschen, så jag hoppas på ett snabbt delegationsbeslut.

– Vår ambition är att bygga upp ett komplement till Gamla Teatern för boende och konferens, men den här sommaren kommer vi att tjäna några pengar, säger Susanne Pripp.

Entreprenaden omfattar restaurang, kafé, hotell, konferenser och vandrarhem, och Karin Thomasson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden är nöjd med uppgörelsen.

– Vi har nått en bra och som vi tror långsiktig lösning av driften av Verkö Slott och serveringen på Thomée.

 

 

Mer läsning

Annons