Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya villatomter släpps på Frösön

/
  • Husen på Frösö Ängar får tre olika fasadkaraktärer och kommer att kosta mellan 2,9 och 3,4 miljoner kronor.

Det har varit svårt att få fram byggklara villatomter, men nu finns plötsligt två centrala lägen att välja på i Östersund.

Annons

Härom veckan släpptes den första etappen av Tallbacken med 42 tomter på Stadsdel Norr, och nu startar försäljningen av tolv tomter med nyckelfärdiga hus på Frösön.

Området Frösö Ängar mellan Mjälle och Öneberget var på gång redan förra sommaren. Men Skanska drog tillbaka projektet när finanskrisen fick världsekonomin att darra, då kostade husen mellan 3 250 000 till 3 500 000 kronor.

– Vi har efter dess jobbat igenom projektet ännu mer och där vi vänt på alla stenar. Vi hart utnyttjat konjunkturen till att pressa kostnaderna, säger Berndt Lundstedt projektutvecklare på Skanska.

Nu erbjuds samma hustyp för 2,9 till 3,4 miljoner kronor, vilket förklaras med att kostnaden har kunnat pressas rejält på byggmaterial och underentreprenörer, samt att även det lägre ränteläget påverkar priset.

Det är en hustyp på 140 kvadratmeter som erbjuds och där tomterna är i storleksordningen 780–1 100 kvadratmeter. Husen är arkitektritade av Lennart Köpsén och får tre olika fasadkaraktärer.

– Husen är röda, men varje hus ska se olika ut genom inslag av olika färger, och vi har varit noga med att följa markens topografi för att behålla ängskaraktär, säger arkitekt Lennart Köpsén.

rymmer 24 hus och som är indelat i tre etapper, men Skanska har minskat ner den första etappen till tolv hus.

– Vi hade tänkt börja med 17 hus, men vi drog ner för att få komma i gång. När åtta av husen är sålda börjar vi bygga, säger Bernt Lundstedt.

– Jag tror att det finns en marknad, och vi erbjuder en färdig produkt där kunden vet redan från början vad det kostar. Det är bara att flytta in. och det enda köparen behöver göra är att kratta ut matjordshögen och så gräsmattan.

Fastighetsförmedling som har försäljningen av Frösö Ängar och mäklaren Bengt Eklund är övertygad om att husen säljs och börjar byggas redan i höst. Samma mäklare säljer även tomterna på Tallbacken och HSB:s bostadsrätter i kvarteret Förklädet på Artillerigatan.

– Det är fler som har tecknat sig för Tallbacken än de 42 tomter som vi har att erbjuda. Och av de planerade 29 lägenheter på Artillerigatan är i dag 12 sålda och det behövs 17 innan det bygget startar. Dessutom är marknaden för äldre hus fortfarande väldigt stark. Det var 37 stycken på visning av ett äldre hus i Optand nyligen och häromdagen var det 25 familjer på husvisning på Frösön. Vi hinner inte riktigt med allt i dag, och därför måste jag nu nyanställa, säger Bengt Eklund.

Mer läsning

Annons