Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plogvallarna ställer till det för fastighetsägarna i Östersund

Under natten snöröjdes gatorna i Karlslund i centrala Östersund. Men plogvallarna frös snart till is vilket skapat problem för fastighetsägarna i området.
– De sätter oss i klistret, säger Åke Söderqvist.

Annons

Åke Söderqvist skottar undan den blötsnö som blockerar garageuppfarten i Karlslund.

Det var många fastighetsägare i Karlsund som på lördagsmorgonen vaknade upp med halvmeterhöga isvallar framför sina garageuppfarter.

– Jag hörde plogbilen någon gång i natt och anande hur det skulle se ut på morgonen, berättar Åke Söderqvist.

Han bor på Karlslundsvägen i centrala Östersund och hade ett styvt jobb med att hacka undan isvallarna för att kunna ta sig ut med bilen.

– Jag har skottat i 20 minuter och kommer att få hålla på ytterligare en timme innan jag tar mig ut.

När plogbilarna snöröjer stadens gator hamnar snömodden ofrånkomligt i vägkanterna vilket blockerar parkerade bilar och garageutfarter. När de höga plogvallarna av blötsnö sedan fryser till is blir det problematiskt.

– Det är framför allt vädret som ställer till det, säger Åke Söderqvist.

– När de plogar så här så sätter de fastighetsägarna i klistret. Särskilt om det är äldre människor, då blir det problem.

Enligt Åke Söderqvist är det fastighetsägarens ansvar att hålla snön från garageuppfarten. Han tycker dock att kommunen borde ta höjd för ett ändrat klimat med allt tyngre och blötare snö.

– Jag skyller inte på entreprenörerna, de gör sitt jobb. Det här är något som kommunen borde fundera på om vi ska den här typen av vintrar.

Annons