Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt att vilja bo i Brittsbo

Nu har kommunstyrelsen bestämt att tidigarelägga vidare utbyggnad av bostadsområdet Brittsbo i Östersund.

Annons

Det handlar om att göra i ordning för bostäder i Brittsbo, som ligger mellan Lugnvik och Sånghusvallen i Krokoms kommun.

Det har redan gjorts tre etapper och på tisdagen beslutade kommunstyrelsen i Östersund att etapp 4 ska påbörjas redan i år, i stället för 2016-2017 som det först var tänkt. Det beror på att efterfrågan på tomter är oväntat hög. Alla tomter i etapp 3 har redan reserverats eller sålts och enligt kommunen står 3-4 privatpersoner i kö.

Tomterna i etapp 4 ska kunna börja säljas och bebyggas hösten 2015.

Exploatering och annat för kommunen väntas kosta ungefär 8 miljoner kronor, medan inkomster från tomtförsäljning väntas bli ungefär 15 miljoner kronor.

Detaljplanen för hela Brittsbo gör det möjligt för ungefär 90 småhus och ungefär 70 lägenheter i flerbostadshus.

Politikerna i kommunstyrelsen diskuterade samtidigt frågan om skola och förskola i området. Vad ordförande AnnSofie Andersson (S) vet är skolan i Lugnvik full och det finns en skiss på möjlig utbyggnad av skolan.

Det finns också en möjlig förskoletomt i Brittsbo, men den är liten och skulle bara rymma två avdelningar. Mer aktuellt skulle då en utökad förskoleverksamhet i Lugnviks centrum vara.

Brittsbo ligger som sagt nära kommungränsen till Krokom, där Sånghusvallen och Ås är populära områden. Pär Jönsson (M) tyckte att man skulle kunna diskutera samordning med Krokom för att få till det på bästa sätt för invånarna. Mona Modin Tjulin (S) nämnde då det projekt om ”tillväxtstråk” mellan Östersund, Krokom och Åre som ett möjligt forum för diskussion.

Pär Löfstrand (FP) påpekade att det redan nu finns samarbete genom att en del Krokomselever går särskola i Lugnvik.

Mer läsning

Annons