Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rigorös säkerhet under rättegången mot 33-åringen

Det var rigorösa säkerhetskontroller och fler poliser på plats när rättgången inleddes mot 33-årigen som misstänks ha knivskurit en annan man i Torvalla.

Annons

Enligt uppgifter figurerar 33-åringen i kretsen kring Troopers Mcc, en supporterklubb till den hårdföra mc-klubben Outlaws. Därför var säkerheten rigorös när rättegången mot honom inleddes. Alla besökare till tingsrätten fick gå igenom en metalldetektor. Flera poliser fanns även på plats för att övervaka rättegången.

33-åringen är åtalad försök till dråp alternativt grov misshandel efter knivskärningen i Torvalla centrum i april då en 30-årig man fick tre knivstick i bröstet. Även en 25-åring är åtalad för grov misshandel.

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit ett bråk mellan två personer i Brunflo tidigare samma dag. Två gäng stämde träff på en neutral plats – Torvalla centrum – för att reda ut situationen. Men mötet spårade ur.

Enligt åklagaren har 33-åringen och en 25-årig man i samförstånd gett den 30-årige mannen svåra skador. 25-åringen ska ha slagit 30-åringen i huvudet med ett tillhygge och 33-åringen har sedan sparkat den misshandlade mannen så han brutit ett revben. 33-åringen ska också ha utdelat tre knivstick mot 30-åringens bröstkorg.

Men 33-åringen och hans advokat Lars Ederwall menar att det handlar om nödvärn.

– Min klient blev angripen med ett yxliknande föremål. Han försökte sedan fly men jagades ikapp. Det var en nödvärnssituation, säger Lars Ederwall.

En övervakningsfilm från en Bankomat spelades upp i rätten. Lars Ederwall menar att den visar att den knivskurne 30-åringen hade ett föremål i handen och att 33-åringen flydde men jagades ikapp.

– Jag anser att min klient ska frias, säger Ederwall.

33-åringen är även åtalad för en misshandel i Stockholm. 33-åringen sa under rättegången att han felaktigt blivit utpekad.

– Jag gruffade med en annan man men det hann aldrig bli något innan polisen kom dit, berättade 33-åringen för rätten.

Annons