Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för lösspringande häst vid E 45:an

Annons

Det var isgata på 45:an ut från Östersund mot Lit nu på måndagsmorgonen. I höjd med infarten till Rannåsen kom plötsligt en häst utspringande på vägen och började löpa i riktning mot Lit.

LÄS OCKSÅ: Räddningstjänsten bärgade lastbil från tågspåret

Det var en hel del trafik från båda håll men alla tog de lugnt och varskodde varandra om faran. Hästen höll sig lugn trots den stressade situationen men sprang lite fram och tillbaka över vägen innan den stannade och vände efter cirka en kilometer.

Några av bilförarna stannade och klev ur sina bilar för att försöka få stopp på hästen, men den fortsatte sedan i riktning mot Östersund och tog in på en av småvägarna.

Vid halv tio larmades polisen och trafikverket gick ut med en varning.

– Hästen galopperade mot stora rondellen och enligt anmälaren var hästen i någon form av panik, säger Johan Schlienger, pressanvarig vid polisens ledningscentral .

Men någon patrull skickades aldrig ut då ärendet löste sig själv.

– Hästägaren åkte och hämtade hem hästen. Hon åkte ut 9.40 och strax efter tiotiden ringde hon och sa att hästen var hemma igen, säger Johan Schlienger.

LÄS OCKSÅ: Hotade forskare kan få skydd på Mittuniversitetet: ”Den akademiska friheten i världen är hotad”

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ÖP:s app här, till Iphone eller till Android!Länk till ÖP:s iPhone-app: https://goo.gl/QSzSm8

Länk till ÖP:s Android-app: https://goo.gl/usRKZl

Annons