Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skelett och pirater på Tannes vårshow

/
  • Så här såg det ut i gången utanför ridhuset sekunderna innan det var dags för Johanna Risland (närmast kameran) och hennes kompisar att visa upp sina färdigheer i en käpphästkadrilj.
  • Anna Sköldulf och hästen Arrow var ett av tio ekipage som var med i ponnykadriljen. ”Jag är lite nervös men Arrow är en toppenhäst, sa Anna strax innan uppvisningen.
  • Lea Eriksson i spänd förväntan innan det var dags att göra entré i käpphästkadriljen.
  • Johanna Fält var en av fyra pirater i ponykadriljen. Hon red på hästen Chivas Regal.

Det var febril aktivitet på Frösö ridcenter i dag. Det var dags för ridskolans stora vårshow.

Annons

Dagen inleddes med en dressyr- och hoppclinic i ridhuset. Under tiden rådde full aktivitet i stallet där hästar gjordes i ordning för de olika numren i ridskolans Vårshow.
På programmet stod en ponnykadrilj med ryttare som var utklädda till skelett och pirater.
– Jag är ett av skeletten i ponnykadriljen. Vi är sex stycken som rider först sen kommer fyra pirater, förklarade Anna Sköldulf.
Totalt var det tio hästar med ryttare inne i ridhuset samtidigt i ett fartfyllt nummer.
Därefter var det dags för en käpphästkadrilj med påsktema följt av en spegelritt, maskeradhoppning och till sist en match i horseball.
– Horseball är en blandning mellan basket och rugby kan man säga. Man har en fotboll med läderöglor och man gör poäng i en korg som ser ut som en hängande basketkorg, förklarar Greta Germer som är ridinstruktör och aktiv i ridskolans ungdomssektion.
Ridskolans show är ett årligt återkommande evenemang. Alla läktare i ridhuset var fyllda av publik och ryttarna inte ett dugg nervösa – inte så det märktes i alla fall.

Mer läsning

Annons