Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skokedja öppnar i Östersund

/

Ännu en butik är klar för gallerian Mittpunkten, när skokedjan Scorett öppnar i augusti.

Annons

Scorett har i dag 70 butiker i landet, och den senaste öppnades i dagarna i Mariebergs köpcentrum utanför Örebro. Av kedjans 70 butiker drivs 14 stycken av franchisetagare.

– Vi söker franchisetagare i Östersund, och vi har redan fått in ansökningar där vi hoppas på att hitta en duktig partner, säger vd Peter Blomquist.

Skokedjan, med huvudkontor i Varberg, startade på västkusten, men har sedan år 2000 växt snabbt och etablerat sig över hela landet. I dag är det bara Umeå och Skövde av de större städerna där kedjan.

Butiken i Östersund får 200 kvadratmeter i planet mot Prästgatan, och Peter Blomquist räknar med att butiken öppnar i augusti.

Målgruppen är tjejer mellan 20–40 år, medan männen svarar för bara 25 procent av omsättningen.

– Det är svårt att fånga männen, eftersom de ofta går till sin gamla traditionella skohandlare. Tjejerna är mer otrogna och vill gärna prova nya saker.

Scorett är inget lågpriskoncept, utan ser sig mer som en skobutik med medelpris.

– Vi är MQ på skor, och priset är inte vårt huvudargument. Det är mycket mode, men vi är inte dyra eller exklusiva.

Scorett vill ha citylägen i första hand eller ett bra köpcentrum för att etablera sig.

– Visst är Mittpunkten dyrare än traditionella gatulägen, men vi har bra erfarenheter av fastighetsägaren Atrium Ljungberg som vi gillar.

Peter Blomquist anser att handeln i dag kännetecknas av överoptimism, och det har byggts för mycket för mycket på sina håll. Speciellt runt storstäderna, men även Sundsvall känner i dag av en överetablering. Scorett har i Sundsvall öppnat butiker i city och Birsta.

– Det är allmänt tufft att öppna butik i Sundsvall, och vi hade kanske inte öppnat två butiker på två år om vi vetat vad vi vet i dag. Redan efter ett år tvingades exempelvis spanska klädkedjan Zara att stänga i Sundsvall, och det blir säkert utslagning av flera butiker där, säger Peter Blomquist.

Mer läsning

Annons