Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till unga företagare

Wargentinskolans unga företagare NigritellaNigra tog hem SM-silver i tävlingen Bästa affärsplan på Stockholmsmässan.

Annons

Under ett år som unga företagare har de tagit fram en kollektion med schalar av återvunnet tyg. SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan utgör den stora finalen på elevernas år som företagare. I år deltar 207 företag med drygt 700 elever. Under de två SM-dagarna koras Sveriges bästa UF-företag i 15 olika kategorier.

Under innevarande läsår har det i Jämtland startats 109 stycken UF-företag av 356 gymnasieungdomar. Att få driva eget företag redan under gymnasiet ger blodad tand. Statistiken visar att 23 procent av dem kommer att starta eget företag med i snitt fyra anställda inom tio år.

– Rent statistiskt sett kommer dessa elever generera över 320 arbetstillfällen genom sitt entreprenörskap, säger Sara Larsson, regionchef för Ung Företagsamhet i Jämtland.

– Vår ambition är att alla gymnasieelever som vill ska få möjlighet att driva ett UF-företag. I vår region är det fortfarande många elever som inte erbjuds vårt program, vi vet att efterfrågan är stor. Det vill vi ändra på, säger Sara Larsson.

 

Mer läsning

Annons