Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor uppslutning på karateläger

/
  • Frösölägret ordnades för 26:e året. Så många år trodde inte Håkan Nygren och Michael Söderkvist det skulle bli när de en gång startade arrangemanget. ”Alla verkar ha roligt, och det är behållningen som ledare”, säger Michael Söderkvist.
  • Gradering, det vill säga en slags examen för att gå vidare inom sporten, hölls på söndagen, när sju  personer ville prova att gå upp till nästa nivå.En känd person inom karatesammanhang, shihan Howard Collins som har svart bälte med sjunde dan, är en återkommande instruktör vid påsk-karaten på Frösön.
  • Lördagen ägnades åt tekniska övningar för att under söndagen övergå till kampövningar. För en del av deltagarna betydde det också att de skulle försöka ta nästa grad.
  • Domarna från vänster shihan Michael Söderkvist, shihan Howard Collins och shihan Håkan Nygren diskuterar under graderingen.

80 deltagare samlades till det 26:e karatelägret vid påsktid i Östersund.

Annons

Två och en halv dags intensiva studier och övningar i karate har arrangerande Östersund Budo-Kai åter bjudit på. I år med något färre deltagare än de senaste åren, men fortfarande med deltagare från Norge, Danmark och hela Sverige.

– Det går lite upp och ner. Just nu är intresset för sporten på väg upp, säger instruktören och arrangören Michael Söderkvist, Östersund.

Engagemanget bland deltagarna tycktes det inte vara något större fel på.

När det på söndagen var dags för gradering, det vill säga en slags examen för att gå vidare inom sporten, fylldes salen i Vallaskolan med intensiv aktivitet.

Sju personer fick kämpa hårdare än övriga. Johan Edin, Umeå, och Hans-Ove Wiklund, Härnösand, med svart bälte siktade på att nå nästa nivå, vilket för deras del var tredje dan.

Alicia Edin, Umeå, och Johan Frej, Uppsala, gjorde sitt bästa för att nå brunt bälte första kyu.

Även tre östersundare deltog i graderingen: Charlotte Eriksson, Viktor Andersson och Mika Bursvik.

Dessa hade att gå uppåt 30 kamper mot mer eller mindre utvilade motståndare. Samtidigt som instruktörerna Howard Collins, Håkan Nygren och Michael Söderkvist studerade var och ens förmåga.

– Nu handlar det inte om att vinna utan vi vill se deras kraft, vilja och tekniska färdigheter, säger Michael Söderkvist.

När graderingen var klar kunde alla sju andas ut efter påfrestningarna och konstatera att de tagit den grad de siktat på.

Mer läsning

Annons