Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse när Netonnet öppnade i Östersund

Klockan 10 på fredagen öppnade Netonnet en lagershop i Östersund. Intresset var stort. Redan vid 8-tiden var de första kunderna på plats.

Annons

Rainer Andersson från Strömsund åkte till Östersund för att fynda på premiärdagen. Han hade siktat in sig på en 32 tums tv.

– Den ska jag ha på väggen i sovrummet, det kommer att bli ett lyft. Jag gillar till exempel att titta på Engelska antikrundan, Bonde söker fru, dokumentärer och vetenskapliga program.

När han hittat tv:n ställde han sig i kassakön, som var ganska lång. Det var många som var intresserade av att vara med när elektronikkedjan öppnade i Lillänge. Utanför var det fortfarande kö för att komma in i butiken och ett bevakningsföretag hade anlitats för att hålla ordning på trafiksituationen på parkeringen.

Rainer Andersson åkte från Strömsund för att köpa en tv när Netonnet öppnade i Östersund.

Det har varit ett intensivt arbete in i det sista för att få allt klart till premiären. Parkeringen asfalterades för ett par dagar sedan. Det här är Netonnets 19:e lagershop i Sverige och den närmaste tiden kommer ytterligare ett antal butiker att öppnas. André Hansson, varuhuschef, och Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet, tycker att det blev en bra start i Östersund.

– Vi har haft kö sedan i morse. Det känns fantastiskt roligt, säger André Hansson.

André Hansson, butikschef hos Netonnet i Östersund, och Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet.

Butiken har en säljyta på 1 000 kvadratmeter och här arbetar 13 personer. Varuhuschefen framhåller att det är en jämn könsfördelning bland säljarna.

– Elektronikbranschen är ganska mansdominerad, generellt sett. Det behövs fler tjejer i branschen, tycker jag.

Netonnets etablering i Lillänge innebär att konkurrensen hårdnar inom hemelektronik-branschen i Östersund. Ett stenkast från den nyöppnade butiken finns Elgiganten

Läs mer:

Netonnet öppnar i Östersund – byter namn på kommande Sibabutiken

Protester mot Biltemas planerade varuhus i Östersund

Endast Vänstern sa nej till Biltemas etablering: ” Känns som en panikåtgärd”

Janne Bergsmo, väktare, är anlitad för att hålla ordning på trafiksituationen i samband med premiären hos Netonnet.

När Netonnet öppnade klockan 10 ringlade kön lång och även efter att dörrarna öppnats vad det kö för att komma in i butiken.